Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας: Εικονικό Μουσείο Αειφόρου Βιώσιμης Διατροφής

Το εικονικό μουσείο «Τα μικρά κουταλοπίρουνα» για παιδιά προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω να δημιουργώ ένα εικονικό μουσείο βιώσιμης διατροφής», το οποίο υλοποιήθηκε από τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας κατά το σχολικό έτος 2022-2023, στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης της Βιβλιοθήκης «Έχω δικαίωμα να γνωρίζω…», με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού (20 Νοεμβρίου, Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, 1989), τη Δεκαετία του ΟΗΕ για τη διατροφική δράση (2016-2025), στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Ανδρίτσαινας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους δεκαεπτά στόχους της Unesco για τη  βιώσιμη ανάπτυξη και για την επίτευξη της βιωσιμότητας του πλανήτη και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων του ΙΕΠ αγγίζοντας διαθεματικά τους θεματικούς κύκλους: «Ζω καλύτερα - Ευ ζην», «Φροντίζω το περιβάλλον», «Δημιουργώ και καινοτομώ - Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία», «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ - Κοινωνική συναίσθηση και Ευθύνη».

Το εικονικό μουσείο περιλαμβάνει ένα προθάλαμο με ενημερωτικό υλικό και αινίγματα, μια πράσινη αίθουσα για τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά, μια πορτοκαλί για εκείνα που πρέπει να καταναλώνονται μερικές φορές την εβδομάδα και μια κόκκινη για εκείνα που πρέπει να καταναλώνονται λίγες φορές το μήνα. Επίσης, διαθέτει playwall με διαδραστικά παιχνίδια, σχετικά με την αειφόρο διατροφή (σταυρόλεξα, παζλ, κουίζ, ιπποδρομίες), τα οποία είναι ενσωματωμένα στο εικονικό μουσείο με κώδικες ταχείας απόκρισης (QRs).

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο Εικονικό Μουσείο, με ή χωρίς VR γυαλιά και να αποκτήσετε μοναδικές εμπειρίες επαυξημένης ή εικονικής πραγματικότητας. 

Προορισμός

Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας

Ανάμεσα στα πέτρινα κτίρια που κοσμούν την γραφική Ανδρίτσαινα, δεσπόζει η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της περιοχής.
Εθν. Οδός Μεγαλόπολης - Ανδρίτσαινας 54, Τ.Κ. 27061
2626022242

Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας

Στο Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας, ο επισκέπτης πραγματοποιεί ένα εικονικό ταξίδι στον χρόνο, και γνωρίζεται με την πα...
Ανδρίσταινα, Τ.Κ. 27061
6983098883

Οικισμός Ανδρίτσαινας

Η Ανδρίτσαινα, έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα, ως η πέτρινη αρχόντισσα της Ηλείας.
Ανδρίτσαινα, Τ.Κ. 27061
2626022209