Διεθνής αναγνώριση για το Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας
Επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της Ταινίας «MARIA», μια διεθνής συμπαραγωγή με θέμα τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, με διεθ
89η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας
Η Ανδραβίδα γιόρτασε την 89η Ιππική Έκθεση που διοργανώθηκε το τριήμερο 15 έως 17 Σεπτεμβρίου. Αναβάτες με άλογα διαφόρων φυλών προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα στους θεατές που κατέκλυσαν το Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας.
Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας: Εικονικό Μουσείο Αειφόρου Βιώσιμης Διατροφής
Το εικονικό μουσείο «Τα μικρά κουταλοπίρουνα» για παιδιά προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω να δημιουργώ ένα εικονικό μουσείο βιώσιμης διατροφής»
Γυρίσματα Ταινίας στο Κάστρο Χλεμούτσι
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για γυρίσματα μέσα στο κάστρο Χλεμούτσι που θα γίνουν για την ταινία The Return , ένα ιστορικό έπος που βασίζεται στο αρχαίο κλασικό έργο του Ομήρου «Η Οδύσσεια».
Επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
Τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα κ. Yasunori Nakayama, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και την Αντιδήμαρχο Διεθνών Σχέσεων και Ολυμπιακών θεμάτων κα Ρόη Αντωνοπούλου.
Αύξηση επισκεπτών στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Κατά το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2022, στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας παρατηρήθηκε αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 147,9% , σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας η αύξηση αυτή άγγιξε το 135,7%.