Φιλαρμονική Λεχαινών

Ομορφαίνει το “σπίτι” της Φιλαρμονικής Λεχαινών - Έτοιμος ο συναυλιακό χώρος

Του Γιάννη Σπυρούνη

Πέρυσι η Φιλαρμονική Λεχαινών απέκτησε το νέο της “σπίτι” στις αποθήκες του ΑΣΟ, με την μέριμνα του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Φέτος έγινε και η διαμόρφωση του χώρου, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί συναυλίες η Φιλαρμονική και να υποδεχθεί το κοινό της.

Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει 200 άτομα και με τις παρεμβάσεις που έγιναν για την βελτίωση της ακουστικής να απολαύσουν την μαγεία που προσφέρει με τις μουσικές της η Φιλαρμονική Λεχαινών. Όμως επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο η διοίκηση της Φιλαρμονικής δεν σταματά τις παρεμβάσεις στο χώρο ώστε να ολοκληρωθεί και να αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα στο σύνολό του για τον πολιτισμό.

Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ανδρέας Μίγκος, μιλώντας στο ilialive.gr χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα ως πολύ σημαντική για την κορυφαία φιλαρμονική του νομού και της Περιφέρειας “Μετά από 92 χρόνια λειτουργίας αποκτά μονιμη στέγη στο κτίριο του ΑΣΟ . Η αίθουσα παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης (ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη ΛΕΝΤΖΑ) πριν ένα χρόνο και στη συνέχεια η διαμόρφωση έγινε με εισφορές χορηγών και από το υστέρημα των κατοίκων των Λεχαινών και της περιοχής τους οποίους ευχαριστούμε για την ενίσχυση του Συλλόγου μας. Έχουμε διαμορφώσει μια αίθουσα συναυλιών για 200 περίπου θεατές και πλέον θα μπορούμε να κάνουμε συναυλίες στο χώρο μας που γίνεται μια ακόμα πηγή πολιτισμού για τα Λεχαινά και το Δήμο μας. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε στην αίθουσα, για θέρμανση, διαμόρφωση χώρων, γραφείων κλπ όμως η αρχή έγινε και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον” σημείωσε ο κ. Μίγκος.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ